bulgaria-pre

ПОЗАШКІЛЬНА ОСВІТА УКРАЇНИ І ЄВРОПИ ПРОДОВЖУЄ ВОЛОНТЕРСЬКУ РОБОТУ

Ректор Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова Віктор Андрущенко зустрівся з родиною бійця АТО, яка в рамках програми допомоги дітям та сім’ям, постраждалим від нетипічної війни, отримала можливість відпочивати у Болгарії, у містечку Кранево, у період с 12.08 по 22.08.2015 р.

У рамках заходу до університету також завітав Тимчасово Повірений у справах Республіки Болгарія в Україні Іванов Веселін.

Оксана Гром, дружина воїна, та дві їх доньки Юлія і Валерія завдяки програмі, розгорнутій у рамках міжнародного співробітництва України та країн Європи мають змогу відпочити у сонячній Болгарії. Серед організаторів поїздки:

– Посольство Республіки Болгарія в України;

– Національний Палац дітей Болгарії (директор Тетяна Досєва);

– Комітет з питань науки i освіти Верховної Ради України;

– Міністерство освіти і науки України;

– Національний педагогічний університет імені М. П. Драгоманова;

– Інститут екології економіки і права;

– Український державний центр позашкільної освіти.

Однією із ініціаторів програми є завідувач кафедри позашкільної освіти Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, ректор Інституту екології економіки і права, доктор педагогічних наук, професор Олена Биковська. Ось, що вона розповідає про нашу міжнародну волонтерську співпрацю: «У рамках проекту це вже шоста поїздка, щоправда до Болгарії наші діти та сім’ї мандрують вперше. Таким чином нам вдалося оздоровити понад 80 дітей у Польщі та Литві».

Олена Володимирівна висловила велику вдячність ректорові Драгоманівського університету, який завжди сприяє та допомагає в організації цих поїздок, а також болгарській стороні, що активно визвалася допомогти українським дітям.

«Для нашого університету можливість долучитися аби покращити життя людям, що зараз особливо цього потребують у зв’язку зі складними соціальними обставинами і фактичною війною, що йде в нашій країні, це можливість допомогти державі, підтримати весь український народ. І ми будемо і надалі докладати для цього максимум зусиль», – запевнив колег Віктор Андрущенко.

На згадку про зустріч діти подарували Віктору Петровичу та пану Веселіну власноруч виготовлені сувеніри, а також зробили фото на згадку.


Контакти

03148, м. Київ, пр-т Л. Курбаса, 2-А
Тел.: (044) 407-07-94
Моб.: (096)337-15-81
E-mail: [email protected] 
Міжнародна асоціація
позашкільної освіти

Кафедра позашкільної освіти
Інженерно-педагогічний факультет
НПУ імені М. П. Драгоманова

Ми в соцмережах