У місті Львові

Позашкілля вражає.
10-12.10.2019 р. у м.Львові відзначали 80-річчя створення перших закладів позашкільної освіти Львівщини і 35-річчя ЦТДЮГ (Центр творчості дітей та юнацтва Галичини).

Представники Міністерства освіти і науки України, влада Львівщини, Правління і члени Міжнародної асоціації позашкільної освіти – МАПО із різних областей України та інших держав світу брали участь у важливій події.
Надзвичайно насичена, цікава і змістовна програма.
10 жовтня – офіційне відкриття, проведення конференції «Сучасна концепція позашкільної освіти – діалог та співпраця у сфері вільного часу: регіональні особливості, досвід і перспективи», презентація діяльності ЦТДЮГ.

На конференції представила виступ щодо державно-громадського партнерства у сфері позашкільної освіти, діяльності закладів позашкільної освіти.
Державно-громадське партнерство в умовах децентралізації є одним з дієвих механізмів впливу на прийняття рішень, підтримку і розвитку закладів позашкільної освіти на місцях, забезпеченні права та інтересів кожної української дитини на позашкільну освіту.
Звернули увагу на 3 ключові питання в умовах децентралізації сьогодення:
➡ Активна громадська позиція представників закладів позашкільної освіти;
➡Сильні команди закладів позашкільної освіти – кадрове забезпечення;
➡Інформаційна підтримка діяльності закладів позашкільної освіти.
З великою приємністю вручили грамоти МАПО директорам кращих закладів позашкільної освіти Львівщини.

Велика вдячність організаторам за проведення прекрасної події, особливо Львівському відділенню Міжнародної асоціації позашкільної освіти – МАПО під керівництвом Олега Кузика і його команді.

 

 

На шляху розвитку позашкілля.

11.10.2019 у Музеї визвольної боротьби м.Львова  Міжнародна асоціація позашкільної освіти – МАПО провела спільне розширене засідання.

Основну увагу на засіданні зосередили на актуальних питаннях діяльності закладів позашкільної освіти у різних регіонах України.

Серед них виділили такі важливі питання, як:
– пропозиції щодо критеріїв формування спроможної освітньої мережі в ОТГ у частині закладів позашкільної освіти;
– пропозиції щодо критеріїв оцінювання внутрішньої системи забезпечення якості освіти закладу позашкільної освіти.

На засіданні звернули увагу на активізацію діяльності регіональних відділень МАПО на місцях та створенні сильних команд з представників позашкілля.

Члени Правління МАПО одноголосно підтримали обрання нових членів асоціації Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Запорізької, Івано-Франківської, Кіровоградської, Київської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Черкаської й інших областей, м.Києва та з-за кордону.

Надзвичайно приємно, що до членства в МАПО приєдналися представники позашкільної освіти Литовської Республіки.

Підсумком дня став Ювілейний концерт «У серці виростаємо з любов’ю» за участю творчих колективів ЦТДЮГ та колективів закладів позашкільної освіти Львівщини як квінтесенція позашкілля.

Кращі практики позашкілля Львівщини: м. Жовква.

12.10.2019 знайомилися з досвідом позашкілля Львівщини.

За 30 км від м.Львова є прекрасне місто м. Жовква, у якому працює Жовківський районний центр дитячої та юнацької творчості під керівництвом Ірина Чурій.

Понад 1000 юних українців у закладі позашкільної освіти розвивають свої здібності, таланти, займаються улюбленою справою.

Центр на високому рівні презентував свою діяльність, ознайомив з роботою відділів і гуртків. Атмосфера творчості, добра, взаємоповаги.

Надзвичайно важливо, що влада міста підтримує заклад позашкільної освіти, а центр у свою чергу забезпечує надання якісної позашкільної освіти.

Яскравою сторінкою презентації стали виступи вихованців Центру.

Дякуємо Ірина Чурій і її команді за самовіддану працю на ниві позашкільної освіти.

Прекрасне місто Лева. Прекрасні зустрічі.

Ювілей позашкілля у Львові подарував прекрасні зустрічі і чудові враження.

Понад 18 років триває плідна співпраця з колегами із м.Львова.

Особливими стали зустрічі з українськими та іноземними колегами-позашкільниками, друзями Всеукраїнська асоціація “Нова Доба” Petro Kendzor.

Незабутні екскурсії містом Лева і відвідування Національний театр М. Заньковецької / Theatre by M. Zankovetska

Діяльність Львівського відділення МАПО під керівництвом Олега Кузика засвідчила ефективність трикутника “Влада-Громадськість-Практика позашкілля”.

Дякую колегам за співпрацю і бажаю подальших успіхів у розвитку позашкілля Львівщини, позашкілля в усіх областях України і за кордоном.

Олена Биковська

Президент Міжнародної асоціації позашкільної освіти (IAASE), голова Громадської ради при Державній службі якості освіти України, завідувач кафедри позашкільної освіти НПУ імені М.П.Драгоманова, доктор педагогічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України

Контакти

03148, м. Київ, пр-т Л. Курбаса, 2-А
Тел.: (044) 407-07-94
Моб.: (096)337-15-81
E-mail: [email protected] 
Міжнародна асоціація
позашкільної освіти

Кафедра позашкільної освіти
Інженерно-педагогічний факультет
НПУ імені М. П. Драгоманова

Ми в соцмережах